Az olténiai szórványiroda működését a Communitas Alapítvány folyamatosan támogatja

BGA Zrt. Logo

BGA szöveg

Kiemelt támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Budapest


2008. október 21., kedd

Bemutatkoztak az RMDSZ olténiai jelöltjei a régióban szervezett második magyar szüreti bálon











Olténia fővárosában, Craiován több mint száz résztvevő előtt mutatkoztak be az ott szervezett második magyar szüreti bálon az RMDSZ helybéli képviselő- és szenátorjelöltjei.

A házigazda Craiovaiak mellé eljöttek Gorj, Valcea és Olt megyékből mindazok, akik vállalják a megmérettetést a közelgő választásokon. Szlatináról Neagoe Judit képviselőjelölt, Craiováról Pascu Gabriela képviselőjelölt, Valceáról Farkas Adalbert és Deák György képviselőjelöltek, Zsilvásárról Kiss Károly és Fuiorea Dragan Rodica képviselőjelöltek, valamint Orient Ottó szenátorjelölt. A delegációkat Serbanoaica Illyés Klára Gorj megyei, és Szántó Csilla Valcea megyei RMDSZ elnökök vezették.
A rendezvényen jelen volt a brassói református egyházmegye vizitációs bizottsága Nt. Szegedi László esperes vezetésével, aki több mint 500 magyar könyvet adományozott a résztvevőknek és az olténiában élő magyar közösségeknek.
A jelöltek rövid felszólalásukban kiemelték, hogy fontosnak és megtisztelőnek érzik azt, hogy az RMDSZ színeiben indulnak, az összegyűjtött szavazatokkal hozzájárulva a szövetség választási sikeréhez. Sajnálatukat fejezték ki, hogy a tömbmagyarság megosztottsága miatt az olténiai szórványban élőknek kevesebb reális esélyük van jelöltet bejuttatni a törvényhozási szervbe. Számítanak mindazoknak a román szavazóknak a voksára, akik egyetértenek az RMDSZ eddigi munkájával és eredményeivel.
Az eseményt a brassói Áprily Lajos gimnázium „Búzavírág” néptáncegyüttese tette színesebbé, elhozva a Székelyföld és a Barcaság magyar népdalait, néptáncait és szüreti szokásait.
(Fotó: Szántó Sándor)

Nincsenek megjegyzések: