Az olténiai szórványiroda működését a Communitas Alapítvány folyamatosan támogatja

BGA Zrt. Logo

BGA szöveg

Kiemelt támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Budapest


2017. november 28., kedd

A Vizsolyi biblia Ramnicu Valceán

" Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által." (1 Pét. 2,5)

2017. november 21-én az olténiai szórványközpontba, Ramnicu Valceára érkezett Plojestről az év elején Nagykárolyból elindított vándorbiblia. Az ünnepi fogadtatáson megjelent a gyülekezet Földes Károly szórványdíjjal kitüntetett gondnoka, Farkas Béla, aki fogadta a Bíró Tivadar  lelkipásztor által vezetett plojesti küldöttséget. Az ünnepi istentiszteletet Szántó Sándor-János helybéli lelkipásztor tartotta, az 1Pét. 2,5 alapján.
Beszédében a házigazda lelkész elmondta, hogy a 20 éves fennállását ünneplő egyházközségnek a lelkészi lakáson és szolgálati személygépkocsin kívül nincsenek ingatlanjai, templomai. A legértékesebbek az "élő kövek"-ből, a gyülekezet tagjaiból épült lelki templomok, amelyek Ramnicu Valceán, Zsilvásáron, Motruban, Krajován, Szlatinán és Szörényváron vannak, azok a parányi, vagy kis közösségek, ahol magyar nyelven hallhatják Isten Igéjét az arra vágyók.
Ezek a szétszórt lelki kövek alkotják szórványegyházközségünk lelki templomát. Az ünnepi alkalom szeretetvendégséggel zárult.





A Biblia folytatja olténiai útját Zsilvásárra és Krajovára is.

Nincsenek megjegyzések: